ارتودنسی دیجیتال در رشت

مرکز دندانپزشکی دیجیتال دکتر علیرضا رضایی همواره در ایران پیشگام بوده و در درمان ارتودنسی از نرم‌افزارهای پیشرفته درمان ارتودنسی استفاده می‌نماید‌. در ارتودنسی به روش دیجیتال بیمار می‌تواند قبل از شروع درمان، نتیجه نهایی آن و چگونگی حرکت دندان‌ها را به صورت سه بعدی مشاهده نماید. انجام یک درمان ارتودنسی اصولی و مبتنی بر یک روند علمی نیازمند آنالیزهای متعددی چه بر روی تصاویر سه بعدی فک بیمار و رادیوگرافی آن دارد تا بتوان حرکت دندان‌ها و درمان نهایی را پیش‌بینی نمود. ما در مرکز دندانپزشکی دیجیتال دکتر علیرضا رضایی با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته و روز دنیا، پس از اسکن کامل از فک بالا و پایین، به آنالیز وضعیت دندان‌ها پرداخته و ضمن اعلام مدت زمان درمان ارتودنسی، تصاویر دیجیتالی پس از درمان را به بیمار نمایش دهیم.

ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که درمان و اصلاح وضعیت قرار گرفتن دندان‌ها را بر عهده دارد. بدین معنی که اگر در هنگام بستن دهان، دندان‌ها در سر جای خود قرار نگرفته باشند و جوییدن به طور مناسب صورت نگیرد، ارتودنسی محل قرار گرفتن دندان‌ها را اصلاح می کند و در نهایت مشکلات مربوط به نظم، ترتیب و قرارگیری دندان‌ها در فک برطرف شده و فرد می‌تواند با کیفیت بهتری به مصرف غذا پرداخته و از زیبایی بیشتری هنگام صحبت کردن و لبخند زدن برخوردار گردد.

در ارتودنسی به روش قدیم ابتدا از داخل دهان بیمار قالب‌گیری گرفته می‌شود و روند کار قابل پیش‌بینی نبوده اما در روش دیجیتال به کمک دوربین‌های داخل دهانی و اسکن نمودن آن، مدل سه بعدی دندان شما وارد نرم‌افزار شده و علاوه بر آنالیز دقیق آن به پیش‌بینی روند دقیق درمان می‌پردازد.

ارتودنسی دیجیتال

ارتودنسی دیجیتال چیست؟

  1. ابتدا از داخل دهان بیمار اسکن گرفته شده که در واقع سه بعدی دندان‌ها و لثه‌های بیمار است.
  2. در این اسکن سه بعدی به کمک نرم‌افزارها ابتدا سایز دندان‌های موجود مشخص و آنالیز می‌شود و کمبود فضا یا فضای اضافی معلوم می‌گردد و همچنین نیاز به کشیدن یا نکشیدن دندان طی درمان مشخص می‌شود، چنانکه بیمار می‌تواند قبل شروع کار موقعیت دندان‌های فکین خود را نسبت به هم ببیند و تفاوت کشیدن و نکشیدن را مقایسه کند.
  3. به کمک عکس‌های دو بعدی و یا سه بعدی میتوان آنالیزهای استخوانی نیز انجام گردد و موقعیت دندان‌ها نسبت به فکین و همچنین مشکلات موجود در استخوان‌های فکین از نظر رشد آن‌ها و یا مشکلات موجود در هر فک را مشخص نمود.
  4. پس از انجام پروسه‌های ذکر شده موقعیت‌های موردنظر دندان در فک که مورد تأیید دندانپزشک باشد قرار داده می‌شود و کامپیوتر لثه‌ها و دندان‌ها را در این موقعیت بازسازی می‌کند تا ظاهر پس از تغییر به صورت سه بعدی مشخص می‌شود.
  5. در انتها نرم‌افزار می‌تواند کل پروسه درمان بیمار را به صورت یک فیلم کوتاه در آورده تا بیمار تغییراتی که به مرور در فک طی مدت درمان انجام می‌شود را ببیند. ما در مطب خود این پروسه‌ها را به صورت تصاویر و فیلم برای بیمار ارسال نموده تا بیمار بتواند در گوشی همراه خود مشاهده کند. لازم است بدانید که به کمک نرم‌افزارها قادریم طول مدت درمان را پیش‌بینی کنیم البته بیماران باید بدانند همکاری آن‌ها در طول درمان بسیار مهم بوده.

به کمک این نرم‌افزارها می‌توان به روش‌های متحرک و ثابت درمان ارتودنسی نمود. چنانکه قادریم دستگاهی متحرک اینویزیلاین (استنت‌های شفاف) جهت حرکت دندان‌ها و درمان ارتودنسی و یا جهت ریتینرها پایان کار بسازیم و همچنین این تکنولوژی (نرم‌افزارهای ارتودنسی) به ما جهت ساخت راهنمای قرار دادن براکت بر روی دندان‌ها کمک کند. چنان که بیمار قبل از حضور خود به کمک گایدها، براکت‌ها مشخص و جایگاه آن‌ها تنظیم و در زمان حضور بیمار در همان محل نصب می‌شود.

این نرم‌افزار همچنین قادر است بایت پلاک‌های بسیار دقیق برای کنترل درد مفاصل و نایت گاردهای بسیار دقیق برای افرادی که براکیسم(دندان قروچه شدید) دارند بسازند.

ارتودنسی به سبک دیجیتال

مراقبت‌های بعد از ارتودنسی

بعد از درمان ارتودنسی، باید به نکات زیر دقت داشته باشید…

  • سیم‌ها ظریف و حساس هستند و شما باید مطمئن شوید که آنها را به دقت تمیز می‌کنید، تا آنها آسیبی نبینند و نشکنند.
  • از مصرف میان وعده‌ها و نوشیدنی‌های حاوی قند و نوشیدنی‌های کف دار پرهیز نمایید.
  • مواد غذایی سفت و چسبناک، ممکن است به سیم کشی‌های شما آسیب برسانند و موجب افزایش طول مدت و هزینه درمان می‌شود.
  • از خوردن شکلات، آبنبات و آدامس به هر میزان اجتناب کنید.
  • در هنگام ورزش‌هایی كه احتمال ضربه وجود دارد از محافظ‌های مخصوص دهان استفاده شود. توصیه می‌گردد برای کودکان در حال ورزش، حتما از محافظ مخصوص دهان استفاده گردد.
  • اگر دستگاه ارتودنسی شكست و یا از جای خود خارج شد سریعاً به پزشک مراجعه كنید. اگر قطعه‌ای از سیم دستگاه، از جای خود خارج شد و لب و دهان شما را آزار داد با فشار بسیار آرام دست، سیم را به جای خود بازگردانید. اگر این كار عملی نبود قطعه‌ای موم نرم بر روی این قسمت تیز قرار دهید كه تا زمان مراجعه، لب و دهان شما آسیب نبیند.
  • ویزیت‌های منظم برای تغییر سیم قوسی ارتودنسی، تنظیم بریس و نظارت بر پیشرفت کلی درمان امری بسیار ضروری و مهم است.
  • در نهایت، دندان‌ها را در شب و حداقل یک بار دیگر در طول روز بشویید و اگر نیاز دارید، از دهانشویه استفاده کنید.